понеділок, 28 березня 2011 р.

Боротьба з туберкульозом продовжується !


       24 березня в Тернополі у Всесвітній день боротьби з туберкульозом проводиться акція на Театральному  майдані  міста.
      Сьогодні жителі Тернополя прийшли на акцію, яку організували головне управління охорони  здоров’я  ТОДА,працівники комунальної установи Тернопільської обласної ради «Центр здоров’я», обласного протитуберкульозного диспансеру,та Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України,під  лозунгом «На шляху подолання туберкульозу :від  боротьби до повного викорінення»
      Начальник головного управління охорони здоровя ОДА Михайло Буртняк відповів на запитання населення щодо профілактики та лікування туберкульозу в області.
       Понад 300 осіб пройшли безкоштовне флюорографічне обстеження органів грудної клітки в пересувних цифрових флюорографах, яке проводили працівники обласного протитуберкульозного  диспансеру.
       Всі бажаючі отримали консультації лікарів-методистів та фтизіатрів з питань профілактики та боротьби з туберкульозом, пропаганди здорового способу життя .Проводились особисті бесіди з основ здорового способу життя.
      Волонтерами Червоного Хреста,студентами ТНПУ ім..В.Гнатюка спільно з медиками «Центру здоров’я»та працівниками обласного Товариства Червоного Хреста  проведено соціологічне  опитування населення, всього проанкетовано 160 осіб.
      Організатори акції спілкувались із працівниками засобів масової інформації міста та області.
       Протягом місяця лікарями-методистами «Центру здоров’я»проводилось інформування дітей, молоді та дорослих з питань профілактики  туберкульозу та пропаганди здорового способу життя через ЗМІ, шляхом лекцій, диспутів, анкетування, групових зустрічей в школах, коледжах, ПТУ, університетах, академіях та інститутах Тернополя.
  Щоб активізувати  санітарно-освітню роботу в області, в усі райони розсилались інформаційні листи з питань боротьби та профілактики туберкульозу.
      Зменшення захворюваності населення Тернопілля на туберкульоз, яке спостерігають фтизіатри області –це реальний результат роботи медиків, соціальних служб,працівників Товариства Червоного Хреста  та ЗМІ, які спільними зусиллями прагнуть ,щоб населення  Тернопільщини було здоровим.

Немає коментарів:

Дописати коментар