четвер, 24 березня 2011 р.

Виїздний лекторій в Збаразькій виправній трудовій колонії!


      Вже стало традицією до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом проводити виїздні лекції для громадян які відбувають покарання.
       23 березня 2011 року, Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, спільно з обласним КУТОР,  «Центром здоров’я» ,відвідали Збаразьку  виправно-трудову колонію №63.
         Гална Зот, лікар-методист комунальної установи  Тернопільської обласної ради «Центр здоров’я» та Вікторія Зацна,
Інженер програміст «Центру здоров’я» продемонстрували присутнім жінкам, що відбувають покарання  та  військовослужбовцям колонії лекції на теми: «Зупинимо туберкульоз разом» та «ВІЛ –інфекція і жінки».
        Також з цікавістю жінки-громадянки, які відбувають покарання, переглянули просвітницькі фільми з питань профілактики  наркоманії «Людина в клітці»,з  профілактики  алкоголізму «П’яний за кермом».
         Марія Кокіс, керівник патронажної служби  Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, розповіла про основні функції та завдання  Товариства в Тернопільській  області.
         Волонтери,студенти ІVкурсу інституту педагогіки і психології кафедри соціальної роботи Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка,- Тарас Гойданка, Любава Демидась, Вікторія Климчик, Юлія Шалапай, розповіли про роботу волонтерів в області.
          Громадянки, які відбувають покарання отримали благодійну допомогу для туб лікарні:інвалідний візок, ходулі, спецодяг, мед інструментарій, засоби власної гігієни.
           Зустріч закінчилась дискусією з питань поширення,профілактики та лікування туберкульозу та пропаганди здорового способу життя.









Немає коментарів:

Дописати коментар