середу, 15 грудня 2010 р.

У Тернополі відбулась благодійна акція “З рук у руки”

В Україні, на жаль, старість і бідність часто є супутниками. Мізерні пенсії, дорогі ліки, харчі, що стрімко дорожчають… Хто самотній чи не має заможних дітей – приречений на жалюгідне існування.

1 жовтня у Міжнародний день людей похилого віку Тернопільська міська організація Товариства Червоного Хреста спільно з управлінням освіти міської ради та школами організувала благодійну акцію “З рук у руки”. У ній взяли участь школярі, волонтери, патронажні медичні сестри. Вони відвідали самотніх літніх людей, підопічних червонохресної організації, і вручили їм подарунки: продукти першої необхідності.

- Готуючись до акції, діти приносили все, чим могли поділитися їх родини. Хтось ніс крупи, хтось – домашню консервацію. Є класи, що зібрали гроші і закупили продукти, – розповіла заступник директора з виховної роботи ЗОШ №6 Валентина Кольба.

Варто зазначити, що до цієї акції Червоного Хреста долучаються школярі 5-11 класів.

- Це дуже людяна акція і ми охоче беремо в ній участь, – підтвердили в розмові учні 10-Б класу Христина Сарамага, Марія Іщенко (обоє – волонтери Червоного Хреста), Олександр Султанов та Роман Марич. – Допомагати людям, чиї сили і молодість залишилися в “минулому житті”, треба. Крім того, старенькі просто раді спілкуванню.

- Благодійну акцію “З рук у руки” в День людей похилого віку ми проводимо уже восьмий рік поспіль, – розповіла голова міської організації Товариства Червоного Хреста Тетяна Лех. – Усі школи міста беруть в ній активну участь. Цьогоріч, зокрема, найактивнішими були учні шкіл №22, 3, 17, 4, 5, 23, 11, 6, 7, 14, 21.

За словами Тетяни Лех, 1 жовтня подарунки “з рук у руки” отримали більше п’ятисот самотніх стареньких. Звісно, пенсіонери дякували. І за продукти, і за увагу, якої їм так не вистачає. Такі благодійні акції позитивно впливають і на дітей, сприяючи вихованню у них доброти, милосердя, співчуття, тобто найкращих рис, притаманних людині.

- Загалом на обліку патронажної служби Тернопільської обласної організації ТЧХ перебувають 13762 самотніх громадян, які потребують допомоги, – розповіла керівник патронажної служби обласної організації, головна медична сестра Марія Кокіс. – Водночас патронажних та молодших сестер – лише 85. У системі товариства працюють 5 медико-соціальних центрів, 8 кімнат медико-соціальної допомоги, 18 банків одягу, 14 пунктів прокату речей для догляду за хворими. Давати лад цим об’єктам, тримати в центрі уваги сотні людських доль допомагають залучені до червонохресної місії волонтери – старшокласники, студентська молодь.

Тернопіль поки що єдине місто в Україні, де благодійна акція “З рук у руки” відбувається 1 жовтня щороку. І це ще один привід розповісти про цю подію.

За матеріалами: Єдність - онлайн-спілка жінок

Немає коментарів:

Дописати коментар